Les joies d’en Dalí en fulards de seda

      1 comentari a Les joies d’en Dalí en fulards de seda

Dalí, de París a les joies de Figueres en fulards de seda. Les joies Dalí fulard seda.

Presentació joies Dalí fulard seda per Daba Disseny Barcelona

A l’hivern del 2013 a París, al Centre Pompidou, en una retrospectiva colossal vaig redescobrir l’obra de Dalí amb tota la seva dimensió. Em va inspirar un dibuix que després he convertit en fulard: «el Boc de París».

Aquest estiu vaig tornar a veure, amb uns altres ulls, el Museu Gala Dalí a Figueres. Les formes del museu, encantadores i divertides saben fer gaudir, en el dolor i en la joia. Com les joies que va dissenyar en Salvador Dalí.

Dalí joies fulard seda 1 - Cor de Magrana - Daba Disseny Barcelona

Quina descoberta!! Em van entusiasmar fins al punt de dedicar-hi el temps suficient per crear una col·lecció de fulards de seda relacionats amb aquestes joies tant meravellosament suggeridores.

A dia d’avui, podeu trobar tota la col·lecció dels fulards de seda inspirats en les joies dissenyades per Dalí a la botiga del Teatre Museu Gala – Dalí a Figueres, de venda exclusiva a la Fundació.

Dalí joies fulard seda - Cor de Magrana - Daba Disseny Barcelona

Una de les meves preferides, «Cor de magrana», em transporta a la infància, a l’hort de casa dels meus pares, on hi havia un magraner. Collint-les madures, obertes, esberlades pels ocells o la calor del sol, amb escletxes que deixaven entreveure la rogenca fruita dels grans.

Dalí amb aquest disseny sap transmetre, traduir i connectar un missatge subjacent en l’inconscient col·lectiu.

Mocador seda Dalí Joies cubs - Daba Disseny Barcelona

No em vaig poder estar de pintar, o més ben dit, deixar-me portar per la seducció de les joies i expressar els sentiments que em provocaven.

Emprant diferents tècniques: primer, de manera directa, amb el llapis sobre el paper i aplicant color amb les aquarel·les. Continuant  amb la fotografia, seguint amb un procés digital i acabant transportant l’estampat sobre les sedes.

Dalí joies fulard seda disseny en progrés - Daba Disseny Barcelona

Una magrana que arriba al cor – Fulard de seda “Cor de Magrana”

El cor de magrana suggestiona i atrau cap als seus grans de robí d’intens vermell sobre la base metàl·lica del tel que les protegeix, convertit en plata arrugada, i la pell rugosa, d’un daurat metàl·lic, que les conté.

Dalí joies fulard seda - Cor de Magrana - Daba Disseny Barcelona

M’imaginava un fulard on dominaven els tons metàl·lics i daurats sobre dels quals els grans vermells si deixaven caure… I a vegades formaven uns forats negres que contrastaven amb els roigs. El resultat, és un fulard de forts contrasts daurats amb taques roges i negres. De presència metàl·lica potent.

Fulard “Cor de bresca de mel” amb llàgrima inclosa

Dalí joies fulard seda - Daba Disseny Barcelona

Un altre cor, que batega amb força, és el Cor de Bresca de Mel. Si en el Cor de Magrana, el roig de la sang sorgeix de dins, en forma de robins. En aquest, el vermell envolta el cor per fora i de dins surt la xarxa hexagonal daurada on s’hi troben brillants de diferents mides i colors.

Dalí joies fulard seda - Detall del disseny aquareles - Daba Disseny Barcelona

Un disseny amb fons negre. Com l’interior de la bresca on, els cors vermells suren deixant anar els brillants que cauen de l’interior.

Mocador seda Dalí "Bresca de Mel" - Daba Disseny Barcelona

El resultat és un fulard de seda elegant en domini del negre i el vermell, salpebrat de brillants jugant amb les xarxes hexagonals de la bresca daurada.

La joia d’en Dalí “L’ull del temps” ens mira atentament, en seda.

Dalí joies fulard seda "Ull del temps" - Daba Disseny Barcelona

Quina capacitat de seducció té en Dalí. Sempre, en el seu bagatge artístic han aparegut els rellotges i els ulls. En l’Ull del Temps, la metàfora és rotunda. La nina de l’ull és un rellotge que funciona, tu el mires i veus el temps en ell. O, potser, no és en la mirada on s’escola el temps lineal de les nostres vides? La nina està bordejada per unes pestanyes de brillants i una llàgrima vermella. Rellotges tous, ulls tous.

Dalí joies Ull del temps - Disseny amb aquarel·la - Daba Disseny Barcelona

El color suggerit pel fulard l’Ull del Temps és el blau, en tota la seva gamma cromàtica, del cel obert, del color dels ulls amb tocs de rubí i parpelles de diamants. Un disseny suau, elegant, vaporós i fresc. Les joies Dali fulard seda.

Si voleu saber més sobre les joies Dalí fulard seda, feu-nos-ho saber!


Si voleu saber com dissenyem els nostres fulards de seda, corbates o conèixer més sobre nosaltres, passa per per aquí:

Col·lecció de fulards per la Casa Batlló

Qui som i què fem a Daba Disseny Barcelona?

1 thought on “Les joies d’en Dalí en fulards de seda

  1. Pingback: Disseny original i propi dels fulards Dalí Port Lligat - Daba Disseny

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *