Fulard Cel i Terra – Gaudí i el Palau Güell

      2 comentaris a Fulard Cel i Terra – Gaudí i el Palau Güell

El “Cel i la Terra” d’en Gaudí al Palau Güell – Fulard Gaudí Palau Güell

Fulard Gaudí Palau Güell - Disseny de Daba Disseny Barcelona

Vitralls Palau Güell - Gaudí

La inspiració em va venir després d’haver realitzat el primer mocador de seda de trencadís. Volia fer una trilogia de fulards dedicats al Palau Güell de Gaudí. Vaig pensar en contraposar, a la matèria feta miques a través d’una explosió de blaus, com és el mocador “Esclat“, una imatge de colors traslluïts i difuminats. Formada per un magma de colors ocres, torrats, groguencs i vermellosos estenent-se sobre uns blaus verdosos i grisos.

Aquarel·la base del disseny pel fulard Gaudi Palau Guell - Daba Disseny Barcelona

Xarxa transparent base del disseny pel fulard Gaudi Palau Guell - Daba Disseny Barcelona

Dels petits trossos de color, ballant sobre una estructura feta a llapis, com és l'”Esclat”, expandint-se del centre a la perifèria. El “Cel i Terra”, està format per un núvol on el pas d’un color a l’altra es produeix gradualment. Dues expressions de la matèria. Una, l’explosió trencada, l’altra l’erupció del magma volcànic.

Producció de l'aquarel·la base del disseny pel Fulard Gaudí Palau Güell - Daba Disseny Barcelona

La visió personal del fulard Gaudí Palau Güell – Cel i Terra

Has de pujar fins a les golfes per apreciar, amb tota la seva dimensió, les vidrieres emplomades que va dissenyar Gaudí per a la llanterna central del Palau. Són d’un disseny senzill, recorda un trencadís amb colors suaus. Es barregen boirosament amb el paisatge de fons, donant-li als vitralls una dimensió calidoscòpica. Canviant en funció de l’observador i de l’hora del dia.

Vitralls Palau Güell darrera - Daba Disseny Barcelona                             Prototip disseny de fulard de seda inspirat en el Palau Guell - Aquarel·la base del disseny pel fulard Gaudi Palau Guell

Havia experimentat durant molts anys, en la meva època d’estudiant de belles arts, el disseny de vitralls en una empresa especialitzada en interiorisme d’espais religiosos. I vaig aplicar la mateixa tècnica. Primer, escampes els colors sobre el paper amb molta aigua i vas enfosquin i barrejant. Que els colors es connectin i creïn aiguades, zones difuses. Trobades entre colors dels quals neixen altres colors.

Aquarel·la base del disseny pel fulard Gaudi Palau Güell 2     Aquarel·la base del disseny pel fulard Gaudi Palau Güell 3

El següent pas, és col·locar un paper “vegetal” transparent sobre la pintura i dibuixar-hi a llapis una xarxa seguint l’instint dels color i la tècnica del tallat del vidre emplomat.

El resultat del disseny és el que s’aprecia en el detall.

Textura final de l'aquarel·la inspirada en el vitrall del Palau Güell de Gaudí - base pel fulard Gaudi Palau Guell

Per acabar, un cop tinc la base de la composició la treballo a l’ordinador i l’envio a l’impremta. Per poder gaudir de la seda estampada. Un cop cosit a mà, ja tenim el mocador llest per a poder ser enviat a la botiga del Palau Güell.

Allà el trobareu a la venda, producte exclusiu i oficial del Palau Güell.

Detall del mocador fulard Gaudi Palau Guell Fulard de seda Gaudí Palau Güell - Cel i Terra - Daba Disseny Barcelona


Per veure com hem fet l’altra Fulard Gaudí Palau Güell, pots veure-ho en aquest post:

Trencadís – El Fulard de seda inspirat en les xemeneies del Palau Güell de Gaudí.

2 thoughts on “Fulard Cel i Terra – Gaudí i el Palau Güell

  1. Pingback: Fulards de seda Casa Batlló - Artícles exclusius de Daba Disseny

  2. Pingback: Disseny original i propi dels fulards Dalí Port Lligat - Daba Disseny

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *