Fulards inspirats en la Casa Batlló

      10 comentaris a Fulards inspirats en la Casa Batlló

Fulard seda d'inspiració en la claraboia de la Casa Batlló per Daba Disseny BarcelonaUs presentem la nova col·lecció de Fulards de seda Casa Batlló.

Sempre ens ha enamorat Gaudí, i una de les seves obres més creatives, en especial. Quan un admira i entra en aquest edifici… És difícil que la inspiració no arribi per tots i cada un dels porus de la pell… És això el que ens ha impulsat a crear una col·lecció de Fulards de seda Casa Batlló.

Façana de la Casa Batlló a Barcelona - Fulards inspirats en la Casa BatllóHavíem d’esperar un temps prudencial abans d’iniciar el procés. Era molt arriscat presentar-nos de cop i volta davant de la direcció de la Casa Batlló sense tenir preparats els nostres arguments. En Ciro ho va fer realment bé. En una setmana, vam presentar l’empresa i tots els treballs, fruit de la nostra experiència en altres espais monumentals únics del país. Com els de la Sagrada Família o Palau Güell, plasmats en peces exclusives de la línia Art & Museum. Estàvem preparats per a crear els fulards de seda Casa Batlló!

Fulards de seda Casa Batlló Gaudi "Escates del Drac" Llaç - Daba Disseny BarcelonaUn mes més tard, teníem una col·lecció de vuit fulards inspirats en el Gaudí més aquàtic. D’aquests vuit, quatre són dissenys únics i originals i els altres quatre són versions dels mateixos, en combinacions de color i mida diferents.


Visitar la Casa Batlló és submergir-se en un món submarí

El pati de llums de l’escala principal és una immersió en els blaus més purs i transparents d’una cala de la Costa Brava en èpoques pre-turístiques.

Cascada de llum - Fulards inspirats en la Casa BatllóD’aquí neix un dels fulards, des del meu punt de vista, més sensual. Inspirat en la transparència d’unes rajoles blaves i blanques amb reflexos ocres, groguencs i terrossos de l’entorn. Interpretats per la llum que cau com una cascada d’aigua per la claraboia superior.

Fulards de seda Casa Batlló Gaudi "Camina Descalça" llaç seda - Daba Disseny BarcelonaAl acabar-lo i tenir-lo entre les nostre mans, la meva companya Roser, que va participar en l’edició, em va dir: “Ja tinc el nom: «camina descalça»!”. I realment així era! Ens entraven ganes de trepitjar suaument, com immersos en una piscina, caminant lleugerament per la densitat de l’aigua d’aquest fulard. Sí, mai, ni tan sols en la meva època d’estudiant d’arquitectura havia sentit i gaudit tan intensament de la sensualitat creativa de Gaudí.


Detall del marc en fusta massissa - Fulards inspirats en la Casa Batlló

Els Ulls Marins – El ulls sempre presents en Gaudí

Un dels atractius respecte a altres obres de Gaudí, tota la Casa Batlló és un fet diferencial d’aquest creador. Són les vidrieres sobre les portes de fusta. És d’aquesta peça artística d’on neix la inspiració que dóna fruit al segon disseny per un fulard. Nenúfars, peixos, cargols i altres espècies marines apareixen representats en les portes massisses de fusta noble, formant un tot. D’aquí neixen els “Ulls marins”. Els ulls sempre estan presents en l’obra de Gaudí… La seva arquitectura et mira quan la mires…

Fulards de seda Casa Batlló Gaudi - Ulls marins blaus - Daba Disseny BarcelonaNo us ho sembla?

"Ulls Marins" disseny del fulards de seda Casa Batlló de Gaudí a Barcelona - Daba Disseny


Si t’ha agradat conèixer la nostra creació de fulards de seda Casa Batlló, et deixem més articles. Per a que coneguis el procés creatiu d’altres col·leccions i mocadors de seda:

La col·lecció més propera a l’esperit mediterrani: malvasia en el Museu Maricel de Sitges.

El disseny i la artesania en l’art, moda i Modernisme en el disseny de fulards de seda